+ Meer informatie

Boliviaanse drugsbaron geeft zich over

1 minuut leestijd

LA PAZ (DPA) - De Boliviaanse drugsbaron Edwin Guzman heeft zich gisteravond aan de gerechtelijke autoriteiten In zijn land overgegeven, zo heeft een woordvoerder van de regering in La Paz meegedeeld.

Guzman verscheen vrijwillig bij een officier van justitie en is naar een onbekende plaats overgebracht. Hij behoort met zijn landgenoot Hugo Rivero en de Columbiaan Pablo Escobar tot de grootste drugshandelaren ter wereld. Escobar gaf zich onlangs aan de autoriteiten in zijn land over.

Guzman die bekendstaat als leider van het Kartel van Santa Ana, kondigde gisterochtend in de pers zijn voornemen aan om zich over te geven. Zijn enige wens is niet aan de Verenigde Staten te worden uitgeleverd.

Het kartel van Santa Ana ontleent zijn naam aan de oerwoudstad Santa Ana. 440 kilometer ten noorden van La Paz. het centrum van de Boliviaanse cocaïne-mafia. Ongeveer 500 militairen zochten vorige week met steun van Amerikaanse militaire adviseurs in de omgeving van de stad tevergeefs naar Guzman.

Intussen hebben verschillende leden van de regeringscoalitie van president Jaime Paz Zamora zich tegen het uitleveren van drugshandelaren uitgesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.