+ Meer informatie

Tijdstip vertrek Patriots onzeker

1 minuut leestijd

STOLZENAU (ANP) - Het staat nog niet vast wanneer en hoe de twee Patriot-squadrons van de Koninklijke Luchtmacht naar Turkije gaan om dit land te helpen bij het afweren van een eventuele luchtaanval vanuit Irak.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het materieel vandaag vanuit Duitsland met C-5 Galaxy-vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht naar Turkije zou gaan. Blijkt op korte termijn het transport van materieel per vliegtuig niet mogelijk, dan zullen de raketsystemen en bijbehorende voertuigen vanuit Bremen naar Turkije worden verscheept. Het merendeel van de 177 militairen volgt dan later per vliegtuig. Kolonel drs. J. Tees, commandant van de twee betrokken legereenheden, heeft dit zaterdag verklaard in Stolzenau (Nedersaksen) waar de squadrons normaal zijn gestationeerd.

Als het materieel per schip moeten worden vervoerd, zal het volgens Tees al gauw dertien dagen duren voordat het in Turkije aankomt.

Een uit tien man bestaande verkenningsploeg is zaterdag vanuit Duitsland naar Turkije vertrokken om kwartier te maken. Zij zullen onder andere zo snel mogelijk aan het commando in Stolzenau doorgeven waar de squadrons precies worden gelegerd.

Zie verder pag.3: "Wij hebben aan het kruit geroken"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.