+ Meer informatie

VVD enige partij die iets doet voor verzorgingsstaat

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Uit de verkiezingscampagne van de afgelopen weken is gebleken dat de VVD de enige partij is die iets wil doen aan het vastlopen van de verzorgingsstaat. DEN HAAG Aan het einde van de openbare jaarlijkse algemene vergadering van de VVD gisteren in Den Haag in het congresgebouw, droeg de voorzitter Mr. F. Korthals Altes (l) de voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter J. Kamminga (34). Korthals is zes jaar . voorzitter van de VVD geweest. Kamminga is al sinds '76 lid van het hoofdbestuur van de partij.

De maatregelen die de andere partijen bepleiten zijn uit de oude doos, uit de tijd dat de overheid nog onbeperkt taken tot zich kon trekken en financieren met wat meer belasting hier en wat hogere aardgasbaten daar. Dit zei de aftredende voorzitter van de WD, Korthals Altes, gisteren op het congres van zijn partij in Den Haag. Korthals Altes erkende overigens dat ook in het CDA sommige leden, met name de CDA-ministers in het kabinet, „de tijdgeest Verstaan",.

De voorzitter betoogde dat voor het beleid in de komende jaren de steun van de vakbeweging en van werkgevers ontontbeerlijk is. Daarom bepleit de WD een nationale aanpak door een kabinet op brede basis. Korthals Altes erkende dat een kabinet van CDA, PvdA en D'66 een breder parlementair draagvlak heeft dan het huidige, maar de zelfstandigen en de mensen in het mid^ den- en kleinbedrijf zullen zich volgens hem verlaten voelen door een kabinet zonder de WD.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.