+ Meer informatie

Pedofielen moeten strafbaar blijven

1 minuut leestijd

FIJNAART — Pedofdie moet zonder meer strafbaar blijven, vindt de vice-voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, drs G. Leijenhorst.

Hij zei dat gisteravond tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Fijnaart (N.Br) naar aanleiding van het deze week gepubliceerde rapport van de Nijmeegse psycholoog Sandfort. In dat rapport wordt gesteld dat kinderen het recht moeten hebben om een seksuele verhouding aan te gaan met een volwassene. Dit zou in het belang van het kind kunnen zijn, aldus het rapport.

„Hoe is het mogelijk dat zoiets wordt gezegd", zo vroeg Van Leijenhorst zich af. Pedofilie is volgens hem ten enenmale in strijd met de waarde die de Bijbel toekent aan het menselijk leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.