+ Meer informatie

Geen subsidie

1 minuut leestijd

De film die de Deen Jens Thorsen wil maken over ,,Het liefdesleven van Jezus" krijgt waarschijnlijk geen subsidie.

Het Deense ministerie van cultuur heeft meegedeeld dat steun aan de ,film volgens, de procureur-generaal in strijd is met de wet.

Hierdoor is de aanvankelijke toezegging van een subsidie van 380.000 gulden ongeldig geworden, aldus de verklaring van het ministerie.

Na acht maanden onderzoek luidt het oordeel van de procureur-generaal dat de film, waarvoor nog slechts plannen bestaan, het auteursrecht zou overtreden, maar niet in strijd zou zijn met de paragraaf over godslastering in het wetboek van strafrecht.

Volgens de uitspraak zou de film de morele rechten schenden, die de evangelisten hebben op de tekst van het Nieuwe Testament.

In en buiten Denemarken was er van kerkelijke zijde scherp geprotesteerd tegen het filmplan en de voorgenomen subsidie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.