+ Meer informatie

Kraakpoging in Groningen verijdeld

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Circa vijftien manschappen van de Groninger gemeentepolitie hebben maandagnacht met de wapenstok een poging verijdeld van zo'n vijftig jongelui ,om een NS-dienstwoning te kraken in het spoorweghoofdstation in Groningen. Het was geruime tijd rumoerig in de buurt van het station. Er werden drie arrestaties verricht. De dienstwoning in een bovenverdieping van het stationsgebouw werd ruim een maand geleden verlaten door de vorige bewoner en wordt opgeknapt voor de volgende spoorwegemployé erin trekt. De groep krakers trok omstreeks half een 's nachts naar het station en werd opgemerkt door een surveillancewagen van de politie die assistentie liet aanrukken. De krakers weigerden gehoor te geven aan de sommatie weg te gaan en er ontstond een handgemeen waarbij de krakers onderraeer een stoel naar de politie gooiden. Met de wapenstok joeg de politie de menigte uiteen.

Een gearresteerde jongeman werd naar een politiewagen gevoerd en een tweede kraker die een band van de wagen lek prikte, werd eveneens gearresteerd wegens vernieling. Ben derde trachtte hevig die aanhouding tegen te werken en ook hij werd gearresteerd wegens ambtsbelemmering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.