+ Meer informatie

In vier jaar 500.000 banen erbij

FNV-plan:

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De FNV wil dat er de komende vier jaar bijna een half miljoen banen bijkomen. Voor bijna de helft door arbeidstijdverkortende maatregelen en voor de rest door het scheppen van nieuw werk in de industrie, de bouw, de energie- en de dienstensector. Deze werkgelegenheid moet voor een fors deel bekostigd worden uit extra aardgasopbrengsten en uit een veel meer gerichte besteding van de huidige overheidssteun aan het bedrijfsleven.

Volgens de FNV-plannen zou door dit extra werk de werkloosheid in 1985 niet 500.000 man bedragen zoals het CPB het heeft becijferd maar ongeveer 200.000. Dit staat in „Aan de slag" het streefprogramma van de FNV voor de komende vier jaar, dat woensdag in Amsterdam werd gepresenteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.