+ Meer informatie

"Landhervorming in Zimbabwe is afgerond"

1 minuut leestijd

PRETORIA (AFP) - De inbeslagname van land van blanke boeren in Zimbabwe is "afgerond."

Dat heeft de Zimbabwaanse minister van Landbouw, Joseph Made, gisteren in Pretoria bevestigd na afloop van een vergadering van een gezamenlijke commissie van Zuid-Afrika en Zimbabwe.

De minister zei dat zijn regering in totaal 14,6 miljoen hectare land van blanke boeren had geconfisqueerd en dat die meer bezettingen en inbeslagnames niet zou tolereren. "We willen niet dat degenen die nu nog land willen hebben, tot nieuwe bezettingen overgaan", aldus Made. Hij voegde eraan toe dat zo'n 74.000 gezinnen zich hebben kunnen vestigen op in beslag genomen land. Ongeveer 2900 blanke boeren hebben hun land moeten verlaten.

Minister Stan Mudenge van Buitenlandse Zaken herhaalde dat de blanke boeren slachtoffer zijn van Groot-Brittannië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.