+ Meer informatie

Veere tegen snelweg over Oosterschelde

1 minuut leestijd

VLISSINGEN — De gemeenterad van Veere heeft woensdag in een door alle gemeenteraadsleden gesteunde motie bezwaar gemaakt tegen de eventuele aanleg van een autosnelweg over de stormvloedkering in de monding vn de Oosterschelde. Veere vreest dat er via die weg in de zomermaanden een grote stroom toeristen naar Walcheren wordt gevoerd.. Veere vindt dat de capaciteit van de wegen ter plaatse daarvoor onvoldoende is. In de motie zegt de gemeente Veere geen bezwaar te hebben tegen de aanleg van de „werkweg" over de dam, zodat de Oosterscheldewerken zelf wel door de toeristen bekeken kunnen worden, maar daar moet het dan wel bij blijven.

De gemeenten Bruinisse en Westerschouwen op Schouwen-Duiveland zijn een heel andere mening toegedaan. De gemeenteraden van deze plaatsen hebben de minister van Verkeer en Waterstaat laten weten het juist onaanvaardbaar te vinden als er geen autosnelweg over de Oosterscheldedam wordt aangelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.