+ Meer informatie

Vrijspraak voor Mercedes Nederland BV

1 minuut leestijd

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen heeft gisteren het automobielconcern Mercedes Nederland BV vrijgesproken. Er was twee weken geleden achtduizend gulden boete geëist door de officier van Justitie, die bewezen achtte dat de Groningse vestiging meermalen valsheid in geschrifte had gepleegd.

Het filiaal in Groningen heeft in 1985 diverse malen met rekeningen geknoeid om haar klanten fiscale voordelen, die in de duizenden guldens liepen, te bezorgen. De kopers hebben intussen naheflfing van de fiscus gekregen. De facturen werden geantijïfltgerd,, gesplitst of contant betaald zonder dat ze öp^naam waren gesteld.

Zodoende Icönden kopers hun kosten in één keer ten laste van de winst brengen, kon zwart geld worden gewit of werd het privé-gebruik deels door het bedrijf betaald. Door de factuur te antidateren konden kopers ten onrechte de wir-premie opstrijken.

Volgens het vonnis van de rechtbank is het niet bewezen dat Mercedes Nederland centraal leiding heeft gegeven aan deze praktijken. Het bedrijf heeft binnen zijn vermogen gehandeld, aldus het vonnis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.