+ Meer informatie

Raadslid toch niet weg bij uitspreken gebed

Op aandrang SGP en CDA in Hardinxveld

1 minuut leestijd

HARDINXVELD/GIESSENDAM — Tijdens de gemeente raadsvergadering van dinsdagavond jl. is er opnieuw discussie gevoerd over het ambtsgebed. Dit naar aanleiding van een ingekomen stuk van het gemeenteraadslid H. van Poeteren (Gemeentebelangen), waarin hij verzoekt om het uitspreken van het ambtsgebed door de voorzitter voor en na de vergadering middels een procedure volgens de wet AROB te vernietigen.

Tijdens de vorige raadsvergadering verklaarde hij al in beroep te zijn gegaan bij de Kroon. Naar aanleiding van deze twee procedures sprak SGP-fractievootzitter K. van der Plas dinsdagavond in bewogen woorden zijn grote droefheid uit over deze gang van zaken. Hij zei diep getroffen te zijn door het buiten de raadszaal blijven van de heer H. van Poeteren tijdens het uitspreken van het ambtsgebed. „Wij voelen ons diep gekrenkt en u geeft hierin duidelijk blijk van een Godsmiskenning. Ook weet u niet wat democratie betekent", aldus K. van der Plas.

Ook CDA-fractievoorzitter J. W. Sluimer betreurde de gang van zaken. Hij deed een dringend beroep op raadslid Van Poeteren om tijdens liet uitspreken van het ambtsgebed in de raadszaal te blijven.

Toch in zaal
De heer Van Poeteren (Gemeentebelangen) zei dat het ambtsgebed ook voor hem een principiële kwestie is. "Ik kan dit niet opbrengen. Ik heb geduld genoeg geoefend en wil mezelf dan ook niet verloochenen". Hij zei verder dat zolang de procedure loopt hij tijdens het uitspreken van het ambtsgebed in de raadszaal zal blijven. Het CDA en de SGP toonden zich daarover verheugd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.