+ Meer informatie

RD-recepten hoek

3 minuten leestijd

Behalve de traditionele oliebollen en appelflappen wilt u uw gezin ook wel iets hartigers voorzetten op de laatste avond van het oude en de eerste morgen van het nieuwe jaar. Geef 16 De Indiër knikte met het hoofd. „Hoe weet gij dat toch alles?" vroeg de koning met een vorsende blik.

„Ik bezweer de geesten in de lucht, en dan vertellen zij het mij".

De koning voelde een ogenblik een stille, bijgelovige vrees opkomen voor deze man, dan echter schoot hij in een schaterlach en zei: „Uw spionnen zijn goed — stellig betaalt gij ze stipt!"

„Ontvangt de karavaan een gewapende geleide, o Koning?"

Nog weifelde de vorst; hij dacht enige ogenblikken na, om dan opnieuw met de gouden schel te luiden, en de Nubiër bevel te geven voor het gewapend geleide. aan het eind van de middag of begin van de avond verder afmaken. Nog gemakkelijker maakt u het zich door 's avonds de verschillende smeersels in bakjes op tafel te zetten samen met toostjes, crackers, stukjes roggebrood en garneringen. Ieder kan dan zijn gang gaan en zelf z'n canapeetjes creëeren. Neem dit als ondergrond: Rond of vierkant niet zoet roggebrood, cream crackers of bruin of wit casinobrood. Toostjes zijn niet geschikt, want die worden slap. Brood, dat enkele dagen oud is, kan het gemakkelijkst worden gesneden. Haal de korsten van het brood. Snijd het in de lengte in plakken (plm. 6 stuks). Dit werkt naderhand efficiënter met beleggen. Besmeer de sneetjes brood met onderstaande smeersels. Snijd de lange sneden brood daarna in punten. Garneer de broodpuntjes en leg ze op een schaal met gewassen en uitgelekte slabladen.

Parma hapje

1/2 doosje magere kwark, 1 zakje Parmezaanse kaas (40 g), 1/2 eeüepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel water, cayennepeper, zout, 2 knakworstjes, tomatenketchup (uit een tube). Meng de kwark met de Parmezaanse kaas en het paprikapoeder tot een smeuïge massa. Voeg zonodig wat water toe. Maak het mengsel pittig met zout en wat (cayen'ne-)peper. Besmeer het brood. Snijd het in puntjes en garneer het met een plakje schuin afgesneden knakworst en daarop een tipje tomatenketchup.

Bleu hapje

50 g blauwe kaas (Bluefort, Danish blue of Roquefort), 1/2 dossje magere kwark, water, 50 g waiUM>ten_ citroensap, 1 banaan. Snijd de kaas in stukjes en prak hem vervolgens met een vork. Roer de kaas met de kwark tot een smeuïge massa. Voeg zo nodig wat water toe. Houd plm. 12 walnoten voor garnering achter. Hak de overige noten en roer ze door het kaasmengsel. Besmeer het brood hiermee. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel die met citroensap. Garneer met een halve walnoot of een plakje banaan. Vooral op roggebrood is dit smeersel lekker. Bovendien zien ze er dan leuker uit.

Ham-lever hapje

450 g leverpastei, 2 eetlepels magere kwark, 75 g ham, 1 theelepel kappertjes, 1 1/2 eetlepel madeira, citroensap, peper, (tabasco), mosterd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.