+ Meer informatie

Geheime stukken defensie gestolen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De anti-militaristische actiegroep Onkruit in Amsterdam heeft gisteren bekend gemaakt, dat zij bij de actie in het gebouw van het Provinciaal Militair Commando (PMC) afgelopen woensdag, een grote hoeveelheid materiaal heeft buitgemaakt over de binnenlandse activiteiten van het leger.

De groep zegt binnenkort te zullen beginnen met het openbaar maken van de gevonden stukken, die voor een deel geheim zijn.

In een verklaring noemt Onkruit de actie een protest en een daad van sabotage tegen de voorbereidingen die militairen en bureaucraten treffen om het leger in eigen land tegen de bevolking in te zetten. Het PMC zou daarbij een belangrijke rol spelen. Zo zouden de buit- gemaakte documenten onder meer betrekking hebben op de rol van het PMC bij het transport van atoomafval van Petten naar IJmuiden vorig jaar, bij staatsbezoeken en bij de gebeurtenissen op 30 april van het vorig jaar in Amsterdam.

Onkruit zegt dat de komende tijd veel acties te verwachten zijn van haar kant rond de binnenlandse inzet van het leger. „Wij weten riu veel van ze, en dat biedt zeer veel mogelijkheden ze te treffen!', zo staat in de verklaring van de actiegroep. Een woordvoerder van het PMC zei geen commentaar te mogen leveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.