+ Meer informatie

Hunt verzamelt miljard dollar voor zending

1 minuut leestijd

DALLAS — De Amerikaanse miljardair Nelson Bunker Hunt (54), de meest opvallende van de vier zonen van eens de rijkste man van de Ver. Staten, heeft een nieuwe poging ondernomen om zijn één miljard dollar voor de wereldzending te bereiken.

Sedert „Big Bunk" zelf vier jaar geleden met een gift van tien miljoen dollar een beginnetje maakte, heeft hij nu 225 miljoen dollar bijeen.

Hij heeft aangekondigd thans een rij van „rijke weldoeners" aan te spreken om de één miljard rond te krijgen.

Het is de bedoeling van Nelson Bunker Hunt om met die één miljard dollar de „Campus Crusade for Christ" in staat te stellen voor het einde van deze eeuw alle mensen op aarde te bereiken, die tot dusver nog nooit van Christus en diens boodschap hebben gehoord.

De „Campus Crusade" is voornamelijk actief onder jonge academici.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.