+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

„Is geloven moeilijker dan vroeger?" door ds. J. Overduin. Uitgeverij J. H. Kok, Kampen. 140 bladzijden, prijs f 18,90.

Ds. J. Overduin, de bekende Gereformeerde emeritus-predikant uit Veenendaal behandelt in dit boek (er staan er al verschillende op zijn naam) een achttal onderwerpen: 1. Is geloven moeilijker dan vroeger? 2. Het Woord, het geloof en de ervaring. 3. God en het lijden. 4. Kunt u ook zeggen wie God is? 5. Over vijfentwintig jaar is de kerk verdwenen. 6. Wat is wereldgelijkvormigheid? 7. Ik heb toch zeker recht op geluk. 8. Over structuren en mensen.

Ds. Overduin is een begaafd schrijver, die zijn gedachten op een heldere manier weet te verwoorden. Dit boek laat zich dan ook gemakkelijk lezen. Het zijn wel zeer wezenlijke zaken die de schrijver aan de orde stelt. Het zijn ook problematische vraagstukken, die hij niet uit de weg gaat maar waarop hij op een evenwichtige, indringende wijze het licht van Gods Woord laat vallen.

Natuurlijk zetten we hier en daar wel eens een vraagteken. Hoe zou het ook anders kunnen bij de behandeling van genoemde onderwerpen. Trouwens, de schrijver pretendeert ook niet op alle vragen het antwoord gereed te hebben. Integendeel! Maar behalve dan enkele vraagtekens zou ik toch veel meer uitroeptekens willen plaatsen. Het zou te ver voeren maar wel verleidelijk zijn om enkele flitsende uitspraken uit dit boek te citeren. Aanbevolen lectuur!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.