+ Meer informatie

Nieuw (I)

1 minuut leestijd

Bij Peter Muller (45) kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De laatste twintig jaar was hij betrokken bij de geboorte van een keur aan bladen en blaadjes, de meeste van twijfelachtige allooi. Muller was bij voorbeeld de geestelijke vader van De Dag, een pulpkrant a la het Duitse Bild. Ook was hij bij een aantal bladen hoofdredacteur, zoals bij het huis-aan-huis-blad Zondag en laatstelijk bij het blad Zondag Amsterdam.

De meeste uitgaven waar Muller bij betrokken was, hadden een weinig serieus karakter. En dat is dan nog netjes uitgedrukt. Het gros is intussen wegens gebrek aan belangstelling van de markt verdwenen. De Dag hield het zelfs niet langer dan enkele dagen vol. Maar, eerlijk is eerlijk, er waren ook kassuccessen bij.

Het jongste initiatief van Muller is De Nieuwe, dat het zo waar al tot nummer 15 heeft weten te brengen. Het is een weekblad dat landelijk wordt

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.