+ Meer informatie

Continental Bank: rente in VS omlaag

1 minuut leestijd

AMSTERD/iM — De rente in de VS zai in de vroege zomermaanden omlaag gaan. Een minimum van 14,5 pet voor het prime rate (de rente die . berekend wordt voor leningen aan het bedrijfsleven) acht de heer L. C. de Grijs, executive vice-president van de Amerikaanse Continental Bank mogelijk. Thans staat het prime rate op 19 pet.

De heer Grijs sprak op een persbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van een nieuw kantoor van de Amsterdamse vestiging van de Continental Barik. Hij verwacht, dat de koers van de dollar met het prime-rate mee omlaag zal gaan, gezien de koppeling tussen de rente in de VS en de koers van de dollar.

In het najaar zal de rente in Amerika weer aantrekken als gevolg van een grotere vraag naar geld door eéri opleving van de economie, aldus de bankier.

De heer Grijs meent voorts, ,dat de rol van de dollar in het internationale betalingsverkeer op de lange duur in betekenis zal afnemen mede omdat de olielanden hun reserves niet alleen meer zullen aanhouden in dollars maar ook in andere valuta's. Een ontwikkeling, die al aan de gang is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.