+ Meer informatie

Varkensprijzen weer lager

1 minuut leestijd

De grote slachterijen hebben de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week van 27 sept. tot 1 oktober reeds overgenomen en nog over te nemen varkens met 5 en 10 cent verlaagd.

De hoogste uitbetalingsprijs werd voor geslachte varkens kl. E bij de NCB(Boxtel), ƒ3,95 en bij de HOVA(Cuykp HOVA (Cuyk) de VAKO(Oss) ƒ3,90 per kg, op basis van af-mestbedrijf. Bij de NCB en de VAKO geldt deze prijs voor varkens van 70/90 kg, bij de HOVA voor varkens van 75/92 kg. Voor andere kwaliteiten en gewichten gelden de gebruikelijke kortingen.

De prijsdaling houdt vooral verband met de wat flauw gestemde markt met name in Italië, waar de koersdaling van de lire niet noodt tot het aangaan van grote verplichtingen. In Duitsland was de markt een idee vriendelijker. In de vleesgroothandel liepen de prijzen opnieuw weer wat terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.