+ Meer informatie

Amaryllis

2 minuten leestijd

Een reactie van een lezer over de behandeling van de amaryllis (hippeastrumj. Deze lezer doet het wat anders dan in de rubriek is vermeld, nml. oppotten in oktober, tot mei in de pot, dan blad afsnijden en in de tuin tot eind augustus. Daarna uit de grond halen en blad afsnijden en ook de wortels sterk inkorten. Deze behandeling mag dan bij deze lezer min 'afmeer succes hebben, maar is toch niet geheel juist. Tevens dan nog 2 maanden in de koelkast zetten. Antwoord — Als de bol in mei in de tuin geplant wordt, moet er geen blad afgesneden worden; de groei wordt hier-door "nodeloos gestagneerd, het aanwezige blad zorgt voor de assimilatie en voeding, dé plant moet dus gewoon doorgaan. Eind augustus uit de grond is goed, miiar kan nog wel wat later plaats hebben. Dan geen wortels inkorten s.v.p. daar de aanwezige wortels later weer doorgroeien, hoogstens kunnen vlak voor het opnieuw oppotten enkele dode worteldelen worden verwijdert, verder dus absoluut niets. Nu mag het blad wel worden afgesneden daar de bol een rustperiode doormaakt voor de nieuwe bloemaanleg. De koelkastperiode is wat te lang pim. I maand bij een temp. van 16° C. en dan daarna bewaren bij een temp. van 22° C tot 25° C gedurende ongeveer 6 weken, de rustperiode duurt dan in het geheel 10 weken, daarna weer opaptten en vtarmte geven, de bloei zal dan spoedig volgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.