+ Meer informatie

V. Kemenade wordt niet uitgewezen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De tweede secretaris van de Chinese ambassade, Chen Ziying, heeft dinsdag plaatsvervangend NRC-Handelsblad-hoofdredacteur, drs. J. E. Soetenhorst, laten weten dat China de correspondent van dat blad in Peking, Willem van Kemenade, niet zal uitwijzen.

De secretaris heeft Soetenhorst wel geadviseerd zelf het initiatief te nemen voor het terug roepen van Van Kemenade en diens Taiwanese vrouw. Dit heeft drs. Soetenhorst dinsdagavond meegedeeld.

Hij heeft de tweede secretaris laten weten dat de hoofdredactie van de NRC zich zal beraden en een standpunt zal bepalen wanneer hoofdredacteur drs. A. S. Spoor volgende week van een buitenlandse reis is teruggekeerd.

De tweede ambassadesecretaris heeft Soetenhorst erop gewezen dat het echtpaar Van Kemenade zich heeft ingelaten met „niet toegestane politieke activiteiten". • In het gesprek kreeg Soetenhorst nog te horen dat China prijs stelt op goede betrekkingen met de NRC. Daarom is Soetenhorst gevraagd een opvolger voor Van Kemenade te benoemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.