+ Meer informatie

Niemöller-zegel

1 minuut leestijd

Op 7 januari geeft PTT Post de eerste nieuwe speciale zegels in het nieuwe jaar uit. De ene is gewijd aan het 150-jarig bestaan van de Technische Universiteit Delft en de andere aan de invoering van het nieuw Burgerlijk Wetboek, dat per 1 januari 1992 van kracht wordt. De zegel van 60 cent staat in het teken van modern technisch onderzoek. Er worden een chip, een oscilloscoop en een elektrische ontlading op afgebeeld, met daarboven de tekst "Technische Universiteit Delft, 1842-1992". Het ontwerp is van prof. R. D. E. Oxenaar uit Den Haag.

Aanleiding voor een zegel is het feit dat het op 14 januari 1992 een eeuw geleden is dat de bekende Duitse predikant dr. Martin Niemöller werd geboren. Deze werd in het bijzonder bekend door zijn verzet tegen Hitler, wiens „persoonlijke" gevangene hij was van 1 juli 1937 tot mei 1945. Niemöller, die 92 jaren oud is geworden, had als levensdevies: „Wat zou Jezus daarvan zeggen?"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.