+ Meer informatie

Comité gaat coördineren

1 minuut leestijd

BOEKAREST - Het Roemeense Front van Nationale Redding heeft een comité voor de coördinatie van de humanitaire hulp opgericht, dat zich gaat bezighouden met de verdeling van de internationale hulp.

Het comité streeft naar een eerlijke verdeling over het land van de beschikbaar gestelde goederen, zo zei gisteren een functionaris van het VN-Rampenfonds. . Een deel van de benodigde goederen zal dit jaar worden geïmporteerd in ruil voor Roemeense produkten, uitgezonderd voedsel, aldus het comité, dat onderstreepte dat Roemenië nog steeds verlegen zit om voedsel, medicamenten, veevoeder, zaaigoed en landbouwmachines. De Roemeense regering overweegt het grootste deel van haar vrachtwagens uit te zenden naar het buitenland om die goederen op te halen, zo werd meegedeeld.

Het probleem van de verdeling van de hulp in het hele land is volgens het comité opgelost en ook de brandstofvoorziening is in orde. Het comité heeft verder verzekerd dat alle beschikbare vrachtwagens en koelwagons zullen worden gemobiliseerd om de hulp vanuit heel Europa op te vangen. nisatie dan hulporganisatie", brengt hij naar voren. „Maar daarover is het laatste woord nog lang niet gesproken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.