+ Meer informatie

MHPMetalektro: Loonruimte voor loopbaanbeleid

1 minuut leestijd

UTRECHT - MHP Metalektro. de bond van middelbaar en hoger personeel in de metaal- en elektrotechnische industrie, wil volgend jaar een deel van de loonruimte gebruiken voor loopbaanbeleid. In de cao moet een verplichting voor bedrijven worden opgenomen om een loopbaanbeleid te voeren.

Dit betoogde de voorzitter van MHP Metalektro, H. Nijland, gisteravond in Utrecht op een bijeenkomst van de bond. Uit een nog niet afgerond onderzoek onder de leden blijkt dat twee derde het loopbaanbeleid onvoldoende vindt. Veel bedrijven hebben onvoldoende inzicht in de wensen en capaciteiten van werknemers en houden daarmee te weinig rekening bij de vervulling van vacatures.

MHP Metalektro wil daarom een nader te bepalen deel van de loonruimte besteden aan loopbaanbeleid, op voorwaarde dat bedrijven de verplichting tot het voeren van loopbaanbeleid krijgen. Die afspraak wil de bond vervolgens per onderneming uitwerken. ..-fi,., I-.M «...ir.- '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.