+ Meer informatie

Opnieuw verzet omwonenden , McDrive Zeist

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Omwonenden van de eerste in Nederland geopende McDrive, in Huis ter Helde (gemeente Zeist), willen dat de tijdelijke hinderwetvergunning voor de vestiging wordt vernietigd. Zij eisten gisteren bij de afdeling geschillen van bestuur van de Raad van State schorsing van een beschikking van B en W in Zeist. De omwonenden klagen over parkeeroverlast, het gedrag van de bezoekers van de McDrive en zwerfvuil.

Het geschil tussen de omwonenden -vier gezinnen, een manege en een tuinderij— en McDonalds speelt vanaf de opening van het drive-in-restaurant, in 1987. De Raad van State vernietigde vorig jaar juli de hinderwetvergunning, waarop de omwonenden de gemeente verzochten de vestiging te sluiten.

De gemeente weigerde dit, maar werd door de Raad van State gedwongen een nieuw besluit te nemen. Vervolgens werd begin dit jaar een tijdelijke hinderwetvergunning voor vier jaar afgegeven. Daarmee werd dreigende sluiting voorkomen. De laatste ontwikkeling is dat de Adviseur Beroepen en Milieubeheer afgelopen juni in een ambtsbericht adviseert deze vergunning te vernietigen.

De gemeente Zeist en McDonalds ontkennen dat er op normale dagen overlast voorkomt. Volgens hun berekeningen zijn de 49 parkeerplaatsen deels op en deels nabij de McDrive voldoende voor de circa zevenhonderd auto's die de vestiging dagelijks aandoen. De parkeerplaatsen zouden hoogstens voor 75 procent bezet zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.