+ Meer informatie

Gratis taxi voor bezoekers van dodenherdenking

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De taxicentale HTMC biedt

Haagse bezoekers van de disch aan dodenherdenking bij het InMonument morgen een gratis rit van en naar het station Hollands Spoor en het Centraal Station. Woordvoerder van HTMC ^. van Tongeren heeft dit gisteren bekendgemaakt. De actie van de Haagse taxichauffeurs is bedoeld om het imago van de chauffeurs te verbeteren. In verband met acties tegen de treintaxi is er veel negatieve publiciteit ontstaan, aldus Van Tongeren. „Wij voelen ons geassocieerd met de mensen die de dodenherdenking bezoeken. Naar hen wordt al vijftig jaar niet geluisterd".

Bestuurslid R. Ungerer van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 noemt het initiatief van HTMC „een sympathiek gebaar". Hij verwacht morgen rond de tweeduizend mensen bij het Indisch monument in Den Haag. „Veel van hen zijn oud, vaak in de tachtig, en kunnen dat gratis taxivervoer goed gebruiken. Overigens rijden er 15 augustus al pendelbussen tussen het Nederlands Congresgebouw en het monument". Over de door de taxicentrale gevoelde lotsverbondenheid met de bezoekers van de dodenherdenking is Ungerer minder enthousiast. „Die vergelijking kunnen ze natuurlijk niet maken. Je kunt het verlies van familie, vrienden en bezittingen niet op hetzelfde niveau stellen als de problematiek rond de treintaxi".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.