+ Meer informatie

Grote vakantiewoningen in Europa bij Interlux

Vooral Tsjechoslowakije niet duur

3 minuten leestijd

Verreweg de meeste Terdege-gezinnen die met vakantie gaan, verblijven in een vakantiewoning. Zelf boeken voor een vakantie in Nederland is dan niet zo moeilijk. De kolommen van het RD staan vol met aanbiedingen en de telefoon is zo gepakt.

Bovendien kun je als je wilt zelf eerst poolshoogte gaan nemen. Voor het buitenland moet je vrijwel altijd afgaan op wat de bemiddelaar je in zijn gids laat zien. Heel veilig is natuurlijk ook een aantal jaren achter elkaar dezelfde vakantiewoning huren. Wie boekt bij een vertrouwd adres zal echter meestal niet voorverrassingen komen te staan.

Interlux
Bij Interlux in Alkmaar kunt u terecht voor vakantiewoningen in Luxemburg, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechoslowakije. Daarnaast is er een aparte gids met alleen bungalows in vakantieparken. Voor het eerst zijn alle gidsen dit jaar volledig in kleur uitgevoerd. Dat betekent dat u van elk vakantieverblijf een kleurenfoto aantreft en dat geeft toch vaak een beter idee van het geheel dan een zwart-witplaatje.

Grote woningen
Voor gezinnen is belangrijk dat de woningen voldoende slaapplaatsen tellen. In z'n algemeenheid zijn woningen met meer dan 6 à 7 bedden niet dik gezaaid. Wie een woning voor acht of meer personen zoekt, kan dan ook niet al te kritisch zijn over de vakantiebestemming.

Het is meer afwachten waar de grote woning staat. De gidsen van Interlux vermelden een redelijk aantal forse vakantiehuizen. In België en Luxemburg zijn zelfs 10- en 12- en 14- persoonshuizen te huur. Daar betaalt u in het hoogseizoen 800 tot 1200 gulden per week voor.

In Duitsland zijn de kleinere woningen in de meerderheid, maar ook daar vindt u 8-persoons huizen. Als u een grote woning zoekt, is het zaak vroegtijdig te boeken. Zowel in Oostenrijk als in Frankrijk hebt u meer keus in vakantiehuizen voor zes of meer personen. De prijzen liggen soms wel wat hoger dan in Duitsland.

Tsjechoslowakije
Tsjechoslowakije
is ronduit goedkoop te noemen. Voor ruim zeshonderd gulden per week huurt u daar een vrijstaand 8-persoons vakantiehuis, inclusief beden handlinnen! En zelfs voor tien personen hoeft u niet duurder uit te zijn. De afstand? Niets verder dan Oostenrijk; Arnhem-Praag is ca. 1000 km.

In Zwitserland gaat het meestal om studio's of appartementen, al zijn er ook wel vrijstaande chalets te huur. In het hoogseizoen liggen de prijzen voor de grotere woningen tussen de 800 en 1000 gulden per week.

Parken
Verblijft u graag op een bungalowpark met allerlei voorzieningen dan kunt u het beste een keus maken uit de speciale parkengids, met woningen in België, Duitsland en Frankrijk. Nadeel is soms wel dat er op de parken ook allerlei vertier is waar we niet op gesteld zijn, zowel door-de-weeks als zondags. Maar er zijn zeker ook rustige familieparken waar u zich thuis kunt voelen.

U kunt een gratis gids naar keuze aanvragen bij Interlux, Kwakelkade 2c, 1823 CK Alkmaar, 072-183 183.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.