+ Meer informatie

Samenstelling dagelijks bestuur nieuwe gemeente EIburg

1 minuut leestijd

VIERPOLDERS — Op 21 augustus om 20.00 uur komt de commissaris der koningin, mr. Vrolijk, praten met de gemeenteraad van Vierpolders en Zwartewaal over het profiel van de eventuele nieuwe burgemeester. Deze vergadering vindt plaats in het gmeenschapshuis in Vierpolders,

Het college van b. en w. van de nieuwe gemeente Elburg heeft de taken binnen het college voorlopig verdeeld. De wethouders houden elk maandagmorgen van elf uur tot half twaalf spreekuur in de gemeentesecretarie te Oostendorp.

Voor een gesprek met de burgemeester dient vooraf een afspraak gemaakt te worden. Burgemeester mr. E, J, F, Westerhuis heheert alle zaken betreffende politie, brandweer, stadsontwikkeling, financiën, onderwijs, personeelszaken, cultuur en vleeskeuringsdienst. Wethouder A, H. Kroese (AR) gaat de agrarische aangelegenheden verzorgen, alsmede grondzaken, sociale zaken, maatschappelijk werk en markt-aangelegenheden. Wethouder B, Top (SGP) krijgt onder zijn beheer: sport, recreatie, industrialisatie en openbare werken. De aanvraag voor een derde wethouder is momenteel bij Gedeputeerde Staten van Gelderland in behandeling.

Bij de eerste raadsvergadering van de niéuwe gemeente Elburg op twee augustus jl. werd besloten deze aanvraag in te dienen. Alleen de heer M, Bruypes, raadsilid van de SGP, was tegen de benoeming van een derde wethouder. Hij verzocht om aantekening te hebben tegen gestemd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.