+ Meer informatie

RECTIFICATIE

1 minuut leestijd

in Ambtelijk Contact van april 2013 werd het boekje Let op: Liefde! van Sarina Brons-van der Wekken positief gerecenseerd door ds. P.D.J. Buijs. Er was één kritische noot. De recensent vroeg zich terecht af ‘hoe de opmerking op blz. 69, dat zelfbevrediging op zichzelf niet fout hoeft te zijn, zich verhoudt met de manier waarop er verder in het boekje over geschreven wordt.’ Ds. Buijs doelt hier op de passage onder het kopje Belastende fantasieën:

‘Ik denk dat het op zichzelf niet fout hoeft te zijn als je jezelf bevredigt, zolang je er maar niet aan verslaafd raakt. Wat ik wel merk, is dat het knap lastig is om rein te blijven in mijn gedachten. Want al snel stel ik me voor dat ik daadwerkelijk seks heb met iemand. Dat kan een bekende zijn of een onbekende’

Genoemde woorden hadden namelijk cursief en tussen aanhalingstekens weergegeven moeten worden. Doordat dit niet is gebeurd, lijkt het alsof het hier de mening van mevr. Brons zelf betreft. Zij geeft in genoemde passage echter niet haar persoonlijke mening weer, maar een citaat van derden. Om aan mevr. Brons-van der Wekken en haar boekje recht te doen willen we dit graag rectificeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.