+ Meer informatie

Anti-slipcursus

2 minuten leestijd

Als je auto gaat slippen heb je het er zélf naar gemaakt; niet de toestand van de weg is de veroorzaker. Het feit dat jij een fout maakte op die gladde weg is de oorzaak. Bijvoorbeeld door de bocht te snel in te gaan, of doordat je te abrupt remde of stuurde. Je weet dat je nooit moet remmen als de auto slipt. Je laat het gas los. Stuur in de goede richting, maar alleen als de auto daar ook werkelijk op reageert. De handelingen om een auto uit een slip te halen zijn voor elk soort auto en slip verschillend. Je kunt een anti-slipcursus volgen bij een door de KNAC of ANWB erkende school.

Speciaal in verband met de actie „Bewijs je rijbewijs" biedt de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club autobestuurders van 18 tot en met 24 jaar een ,,Zomer anti-slipcursus" aan. Voor de prijs van 165 gulden leer je in een volledige dagcursus wat je moet doen om een slip te voorkomen en wat je moet doen en laten om een slip te corrigeren. Deze aanbieding loopt tot en met 29 augustus 1981 en geldt voor de drie KNACscholen in Ypenbure (bij Den Haag), Deelen (bij Arnhem) en Drachten.

Vermeld op een briefje je leeftijd, rijbewijsnummer, naam, adres en datum waarop je het Uefst wilt deelnemen en stuur dit naar de KNAC afd. Anti-slipscholen, Antwoordnummer 317 (dus zonder postzegel), 2500 VB Den Haag. Je kunt ook de KNAC opbellen: 070 - 469280.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.