+ Meer informatie

SHV wil Hamido 280 man afstoten

1 minuut leestijd

UTRECHT — De verliezen van de tot het SHV-concern behorende Hamido-bedrijven in Den Bosch producent van soepen, koffie, thee, deegwaren) zijn zo hoog opgelopen (ƒ 70 min over de laatste vijf a zes jaar) dat de SHV heeft besloten de zaak per 1 juli 1981 af te stoten. Bij Hamido, die vroeger deel uitmaakte van De Gruyter, werken 280 mensen.

Bestuurslid drs. D. R. de Kat die dit tijdens de presentatie van het jaarverslag bekendmaakte, zei dat een adviesbureau na doorlichting van het bedrijf heeft geconcludeerd dat Hamido geen bestaansrecht meer heeft en ook niet in haar geheel aan derden kan worden overgedragen.

Het is volgens de heer De Kat niet onmogelijk dat een gedeeltelijke oplossing kan worden gevonden door bepaalde onderdelen van het bedrijf aan derden te verkopen. Zelf achtte hij de kans hierop niet heel groot. De heer De Kat zei verder dat al in 1978 met de vakbonden is afgesproken dat Hamido binnen twee jaar tot een kostendekkende exploitatie zou dienen te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.