+ Meer informatie

Wethouder Roermond stapt op

1 minuut leestijd

ROERMOND (ANP) - De Roermondse GroenLinks-wethouder F. Zijlstra van Welzijn en Sociale Zaken is gisteren opgestapt, omdat hij zich niet voldoende gesteund voelt door zijn fractie.

Dat hebben woordvoerders van de gemeente Roermond en GroenLinks bevestigd. Zijlstra kreeg de laatste weken vanuit de gemeenteraad en van zijn eigen fractie zware kritiek te verduren.

Die kritiek betrof onder meer het buiten medeweten van de gemeenteraad doorsluizen van geld naar de rekening van de stichting Maatschappelijke Opvang (MOV) in Roermond, die dak- en thuislozen opvangt. De MOV verkeert in ernstige financiële moeilijkheden, maar de gemeenteraad had een verzoek voor extra subsidie afgewezen. Ook Zijlstra's voornemen om samen met politici uit Venlo naar Marokko te reizen, stuitte op weerstand. Hij wilde in Marokko onderzoeken hoe de integratie van Marokkaanse jongeren in Roermond beter kan.

De conflicten waren echter niet de aanleiding voor de wethouder om op te stappen, wel het gevoel dat hij niet voldoende steun kreeg van zijn fractie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.