+ Meer informatie

Nieuwe regeling herexamens

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met een nieuwe regeling voor de herexamens aan Gymnasia, Athenea, HAVO's en MAVO's.

Met ingang van het eindexamen voor het schooljaar 1976/1977 zal het herexamen niet meer bestaan uit een schoolonderzoek en een schriftelijk examen, maar alleen uit een schriftelijk examen. Het cijfer voor het schoolonderzoek van het eindexamen zal meetellen voor de eindbeoordeling.

Zolang voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en staatsinrichting nog geen centraal schriftelijk eindexamen is ontwikkeld, zal het herexamen in die vakken echter wel een nieuw schoolonderzoek omvatten. Dit schoolonderzoek zal worden afgenomen gedurende de periode van de schriftelijke herexamens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.