+ Meer informatie

Overleg over opheffing militaire missie Suriname

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse regering is sinds enige tijd in overleg met de Surinaamse regering over de opheffing van de Nederlandse militaire missie in Suriname.

Dat overleg zal binnen enkele weken zijn afgerond, waarna de feitelijke terugtrekking van de negen militairen kan plaatsvinden. Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag heeft dit dinsdag meegedeeld.

Het overleg, dat betrekking heeft op de „technische" afwikkeling van de opheffing, is op verzoek van de Surinaamse regering op gang gebracht. De Nederlandse regering heeft geen bezwaar tegen de opheffing van de Nederlandse militaire missie in Suriname, aldus de woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.