+ Meer informatie

Kaasmarkt stabiel

1 minuut leestijd

VLEUTEN — In de week tot 1 mei kwam er geen veranderingen in de noteringen voor kaas. Dat gold de Officiële Nederlandse Zuivelnotering, als wel de noteringen in Leeuwarden en Alkmaar.

De prijzen bewegen zich op of rond het niveau van de prijs die correspondeert met de verhoogde richtprijs voor melk. De markt is in het algemeen rustig

De uitvoer is eveneens rustig. De handel tracht voor de oudere soorten prijzen te maken die op basis van vervangingswaarde gerechtvaardigd zijn, doch die vooralsnog niet zo gemakkelijk te realiseren zijn. Ook de buitenlandse afnemers stellen zich terughoudend op ten aanzien van de verhoogde prijzen.

Het zal genoeg energiekosten om de hogere prijzen ook en vooral in de buitenlandse afzet waar te maken. Met een produktie dié voor een zeer belangrijk deel buiten 's lands grenzen moet worden afgezet, is vooral de buitenlandse prijs van doorslaggevende betekenis.

De botennarkt is zeer rustig. Dat geldt de binnenlandse afzet zovvel éls de uitvoer. Voor vol melkpoeder liepen de prijzen op, door de aanhoudend goede vraag uit derde landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.