+ Meer informatie

Rudolf Hess

1 minuut leestijd

BERLUN — Rudolf Hess, de naaste medewerker van Adolf Hitler, is woensdag weer overgebracht naar de Spandau-gevangenis in West-Berlijn. Hij is drie weken lang in een ziekenhuis behandeld voor een longontsteking, zo hebben de Britse militaire Mitoriteiten van West-Berlijn laten weten.

Hess, die afgelopen zondag in het Britse hospitaal zijn 87ste verjaardag vierde, heeft er op 10 mei 40 jaar celstraf op zitten. Hij is door het tribunaal van Neurenberg tot levenslang veroordeeld.

Hess was tot mei 1941 dfe tweede man achter Hitler in de nationaalsocialistische hiërarchie. Toen zocht hij een heenkomen naar Schotland. Deze „missie" heeft hij zelf omschreven als een aanbod van Hitler aan Engeland tot vrede.

De Russen hebben alle pleidooien om Hess op humanitaire gronden vrij te laten van de hand gewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.