+ Meer informatie

Bezuiniging „ramp" voor kloosters

1 minuut leestijd

TILBURG (ANP) - De nieuwste bezuinigingen van het ministerie van WVC zijn voor de bejaardenoorden van kloosters „een ramp". De behoefte aan verzorging en verpleging wordt Immers met de dag groter voor de sterk vergrijzende ordes en congregaties, zegt directeur drs. H. A. J. Krosse van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR).

Van de 23.000 religieuzen in Nederland is nu al 75 procent ouder dan 65 jaar. Krosse gaat ervan uit dat dit tegen het jaar 2000 is opgelopen tot 98 procent. „De zorg neemt toe en het geld neemt af; dit is een volstrekt tegendraadse ontwikkeling".

Voor volgend jaar moeten de klooster-bejaardenoorden rekenen met een korting van ongeveer 700.000 gulden, volgens Krosse 2 à 3 procent van de totale subsidie. „Daarna wordt het alleen maar erger", zegt hij. De ordes en congregaties betalen nu al ongeveer een kwart van de kosten zelf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.