+ Meer informatie

Afscheid van ds. A. P. Voets te Waarder

2 minuten leestijd

WAARDER — In een overvolle kerk nam ds. A. P. Voets op zondagmiddag 5 april afscheid van de gemeente Waarder, waar hij 4 1/2 jaar het Woord mocht bedienen. De tekstwoorden voor deze afscheidsdienst waren Hebreeën 13:20 en 21.

Ds. Voets stelde de vraag: „Wat zou er toch geschreven staan in het boek van Gods alwetendheid over de afgelopen vier en een half jaar van mij als herder en leraar, en van u als gemeente". Waar hebben de roepstemmen, de waarschuwingen, de troostwoorden, het fluitspel van het Evangelie ons gebracht? Het zou goed zijn als wij van elkaar mogen scheiden, onze schuld gevoelend voor de Heere, Hem dat met een verbroken hart belijden en zo de toevlucht nemen tot de Heere Jezus Christus.

Als wij in hem mogen eindigen dan zijn er banden die nooit meer worden, verbroken. Onvermoeibaar heeft Paulus gesproken over de barmhartige en getrouwe Hogepriester, die met Zijn eigen bloed is ingegaan in het hemels heiligdom, dat is de Grote Herder. Paulus vraagt gehoor en gebed voor de voorgangers, vanwege het werk dat zij doen. De apostel toont dat het gebed wederkerig is. De God des vredes heeft de Grote Herder der schapen zelfs uit de doden wedergebracht. Zou er dan geen vertrouwen wezen dat Hij het met de onderherder en met de schapen ook wel in orde zal maken? Paulus toont hier één van Gods machtige en heerlijke daden: nl. de opwekking van Christus uit de doden. En wat betekent in vergelijking met Gods grote heilsdaden nu mijn afscheid.

Na de preek volgden enkele toespraken tot diverse colleges en personen. Ouderling Hogendoorn richtte zich tot ds. Voets en zijn echtgenote met een afscheidswoord en liet de gemeente enige psalmverzen zingen, waarna ds. Voets voor de laatste maal, als eigen herder en leraar, de zegenbede op de gemeente van Waarder legde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.