+ Meer informatie

Onderzoek

1 minuut leestijd

De CDA-fractie in de Senaat wil eerst een te vormen commissie van onafhankelijke deskundigen, advies laten uitbrengen over het wetsontwerp tot aanpassing van het forfait van 1,8 naar 2,3 procent. Pas daarna kan de behandeling plaatsvinden, zo luidt haar standpunt. De WD steunt die opstelling. Als het kabinet zich neerlegt bij deze gang van zaken, zal de invoering van de fiscale maatregel met enkele maanden worden vertraagd.

Van Amelsvoort zei gisteren dat als de Eerste Kamer sterke twijfel heeft over de wenselijkheid van de lastenverzwaring voor eigen-woningbezitters, zij daaruit zelf de consequenties moet trekken. Langdurig uitstel van de behandeling zal naar zijn mening nadelen meebrengen voor de woningmarkt. „Kopers stellen hun beslissing uit. Dat zie je op het ogenblik gebeuren", aldus de bewindsman. Ook bij de coalitiepartners in de Tweede Kamer bestaat ir

Inmiddels" komt Bouwcentrum Beheer BV in Rotterdam in een onderzoek tot de slotsom, dat er onvoldoende betrouwbare en bruikbare gegevens op tafel liggen om een verhoging van het huuwaardeforfait tot 2,3 procent te rechtvaardigen. Het onderzoek werd verricht in opdracht van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, een organisatie waarin de grote bouwondernemingen zijn verenigd. De bevindingen en de conclusies zijn naar de Eerste Kamer gestuurd. Volgens de onderzoekers geeft men op het ministerie van financiën toe, dat het nodig is, in overleg met het Centraal Bureau voor de Statistiek, volledige en actuele informatie boven water te krijgen. Het ministerie verwacht echter niet, dat de hoogte van het forfait op basis van die nieuwe gegevens wezenlijk zal afwijken van wat thans wordt voorgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.