+ Meer informatie

Steekvlam na lek in gasleiding

2 minuten leestijd

In Gennep is vrijdagmorgen door een lek in een gasleiding onder het riviertje de Niers brand ontstaan, die gepaard ging met een steekvlam boven water van zes a zeven meter. Vrijdagavond omstreeks zes uur was de vlam nog niet gedoofd. Men was druk bezig een noodleiding aan te leggen. De lekke leiding is van Limagas te Heerlen. Er staat een druk van 8 bar op de leiding.

Omstreeks negen uur vrijdagavond werd de noodleiding in gebruik genomen, zo heeft de Lima (het Limburgse gasbedrijf) meegedeeld. De gastoevoer naar de lekke leiding wordt tijdelijk afgesloten. Dat is niet eerder gebeurd, omdat men niet wist waar het gas dan zou blijven.
Het lek is ontstaan door een graafmachine, aldus de politie. De machinist was bezig in de bodem van het riviertje een sleuf te graven voor een tweede leiding ongeveer drie meter naast de bestaande leiding waar nu een lek in zit. Ongeveer 2.000 vierkante meter gas is tot nu toe verloren gegaan. De beschadigde leiding loopt van Gennep naar Mook onder de Niers, die uit Duitsland komt en bij Gennep in de Maas stroomt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.