+ Meer informatie

Ubbink beïnvloed door slechte bouw-situatie

1 minuut leestijd

VELP — Omzet en resultaat van Ubbink NV (o.m. woningbouwprodukten) zijn in de laatste maanden van 1980 beïnvloed door de moeilijke economische situatie, met name in de Nederlandse woningbouw. De totale groei bleef daardoor achter bij de verwachtingen, terwijl de toegevoegde waarde procentueel terugliep. Daarnaast werden initiële kosten gemaakt bij het uitbrengen van een „4 jaargetijden" tuinstoel en een doe-het-zelf assortiment.

Op een circa 15 pet hogere omzet van ƒ 56,7 min daalde het resultaat vóór belastingen van ƒ2,41 min naar ƒ1,57 min. De nettowinst ging achteruit van ƒ1,55 min naar ƒ879.000, ofwel van ƒ 25 naar ƒ 14 per aandeel van ƒ 100. Eerder werd voorgesteld het dividend te verlagen van ƒ10 naar ƒ 8. produktiefaciliteiten in werden verder uitgebreid.

Gezien de omstandigheden acht de' directie in het jaarverslag de stabilisa-, tie van de afzet van de bouwfprodukten in Nederland in 1980 bevredigend. Ondanks de problemen in de bouw in omringende landen kon de export via de dochterondernemingen in België, Duitsland en Engeland toenemen met 30 pet. In andere EEG-landen werden voorts de eerste omzetten geboekt. De verkoop van bouwprodukten voor de doe-het-zelf markt, waarvan Ubbink gunstige verwachtingen heeft, kwam ien wordt een verdere toeneming verdaadwerkelijk op gang. In een aangren- ...^^u* AI zende markt, die voor tuinmeubelen, kon met enige moeite aan de vraag naar Ubbink tuinstoel worden voldaan en de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.