+ Meer informatie

Kaartenverkoop ten bate van kerkrestauraties

Stichting Oude Groninger Kerken

2 minuten leestijd

HARKSTEDE — Ook dit jaar biedt de Stichting Oude Groninger Kerken, via een daartoe speciaal in het leven geroepen afdeling, kunstkaarten te koop aan. Met de opbrengst daarvan hoopt men de restauratie van kerkgebouwen in het Groningerland mogelijk te maken.

  Verleden jaar is het bestuur van de Stichting Oude Groninger Kerken officieel met de afdeling „Groninger Kerken-Edities" begonnen. Deze afdeling houdt zich speciaal bezig met uitgaven om aan geld te komen voor de vaak kostbare restauratie, waarvan een gedeelte voor rekening van de Stichting komt. Daar de voorfinanciering een hele uitgave betekent heeft men voor de uitgaven van de kaarten sponsors aangetrokken.
  Onder meer om te gebruiken voor Kerst en de jaarwisseling, maar ook bij andere gelegenheden heeft men nu de beschikking over twee series kaarten. Allereerst een serie van twaalf enkele kunstkaarten met afbeeldingen van in- en exterieurs van kerken, een grafmonument, een avondmaalsbeker en een torenuurwerk voor de prijs van ƒ18,- per set. De uitgave van deze serie werd mogelijk gemaakt door Theodorus Niemeyer BV te Groningen.
  
Een set van zes luchtopnamen (dubbele kaarten) kost ƒ 12,50. Sponsor voor deze kaarten is de Rabobank te Zuidhorn. Bij alle kaarten wordt een envelop verstrekt en alle prijzen zijn inclusief de verzendkosten. De administratie en verzending van de kaarten zijn geheel gescheiden van het bureau van de Stichting en wordt verzorgd door mevrouw G. G. Fonner-Laarberg, Hoofdweg 92, 9617 AK Harkstede.


Monument
  De Stichting heeft een veertigtal oude kerkgebouwen overgenomen van kerkbesturen, die niet meer bij machte waren zelf het gebouw te onderhouden. Een van de voorwaarden is wel dat het gebouw een monument moet zijn. De Stichting neemt de zorg voor deze kerken over en ziet toe op het herstel en onderhoud van het gebouw en het interieur. Gezien het steeds minder wordend kerkbezoek probeert men ook een nieuw gebruik aan de gebouwen te geven, dat kan een toeristische bestemming zijn maar ook een culturele.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.