+ Meer informatie

„Roemen in het kruis van Christus” …

2 minuten leestijd

Dit was naar Galaten 6: 14 het thema voor de gedachtenispreek van Prof. L. H. v. d. Meiden ter gelegenheid van zijn 50-jarige ambtelijke dienst. Het werd tevens ook de laatste preek welke hij op aarde mocht uitspreken daar de Here in dezelfde week Zijn dienstknecht thuis haalde. In de Eben-Haëzerkerk aan de Snoekstraat te ’s-Gravenhage waar hij zovele jaren mocht voorgaan werd de preek op de Band opgenomen. Het moet een vreugdevolle dag geweest zijn voor Prof. v. d. Meiden óók daar hij ’s middags met zijn vrouw en de Haagse gemeente mocht luisteren naar Gods Woord gepredikt door zijn oud-leerling Ds. H. Toorman die sprak over: „Paulus’ rotsvaste zekerheid omtrent God.” Tekst 2 Tim. 1: 12b. Op verzoek van de familie werden beide preken in één boekje uitgegeven en de drukker heeft deze uitgave keurig verzorgd. Wij raden u aan dit boekje niet alleen te bestellen maar beide preken ook met aandacht te lezen. Met het weglaten van een enkele zin kunnen beide preken ook heel goed gebruikt worden in de „leesdienst” daar het beide predikers ging om het Woord en het Woord alleen. Persoonlijke zaken welke zovaak een gedachtenispreek „ontsieren” bleven daardoor achterwege. Besteladres: Drukkerij „Holland” Adr. Buys, te Alphen aan de Rijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.