+ Meer informatie

Veroorzaker ongeval opnieuw voor rechter

3 minuten leestijd

ARNHEM - Een 46-jarige man die in maart vorig jaar een verkeersongeluk in Ede veroorzaakte, moet in december opnieuw naar de rechtbank in Arnhem komen. De zaak werd gisteren al direct door de rechters aangehouden omdat de advocaat van de verdachte verhinderd was. De 46-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, veroorzaakte vorig jaar een verkeersongeluk en reed daarna door. De politie wist de man even later toch te arresteren.

Bathmense komt om in verkeer

BATHMEN - Een 22-jarige automobiliste uit het Overijsselse Bathmen is gisteravond in haar woonplaats omgekomen door een ongeval. De vrouw reed rond halfelf op de Ikkinksweg richting Lettele toen ze in een flauwe bocht met haar wagen slingerde. Ze reed tegen een boom en overleed ter plaatse.

Edese scholen winnen prijs

EDE - Het Pallas Athene College en CNS Louise de Coligny uit Ede hebben de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Gelderland gewonnen. De prijs werd gisteravond uitgereikt door gedeputeerde J. J. W. Esmeijer. CNS Louise de Coligny wint de prijs voor het primair onderwijs met het project "Peermediation: Conflictoplossing door en voor kinderen". In het voortgezet onderwijs was het Pallas Athene College uit Ede de winnaar met het project Meervoudige Intelligentie.

Bordje op voormalig pand coffeeshop

HARDERWIJK - Voor het eerst is de aanduiding coffeeshop voor een pand op een monumentenbordje vastgelegd. Dat gebeurde gisteren in de Bruggestraat in Harderwijk, waar de restauratie van nummer 55 werd voltooid. In het pand zat voorheen een coffeeshop. Die werd door de gemeente Harderwijk uitgekocht omdat zij op die plaats veel overlast veroorzaakte. Het pand is nu geheel gerestaureerd.

Vals geld duikt op in Hoogeveen

HOOGEVEEN - De politie heeft gisteren twee mannen uit Litouwen aangehouden omdat ze met vals geld betaalden bij diverse winkels in de Hoofdstraat in Hoogeveen. Het duo liep tegen de lamp toen een caissière zag dat het biljet vals was. Ze waarschuwde de politie, die de mannen aanhield. Hun auto is in beslag genomen en de mannen zitten in hechtenis. De politie vermoedt dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van vals geld in andere winkels in het noorden van het land.

Otterpark Friesland weer verkocht

LEEUWARDEN - Het Otterpark Friesland is door eigenaar Libéma verkocht aan het bedrijf Zodiac Zoos in Warnsveld. De nieuwe eigenaar wil het dierenpark in Leeuwarden uitbreiden tot honderd diersoorten en hoopt hiermee 100.000 bezoekers per jaar te trekken. Dat hebben Libéma en Zodiac Zoos gisteren bekendgemaakt. Recreatieconcern Libéma kocht het park een jaar geleden, toen het otterpark in financiële moeilijkheden verkeerde.

Politieauto Staphorst opengebroken

STAPHORST - Terwijl politiemensen in een horecagelegenheid aan de Oude Rijksweg in de nacht van zaterdag op zondag een onderzoek instelden naar een zware mishandeling van een 21-jarige Staphorster, vernielden onbekenden de surveillanceauto die voor de deur van het etablissement stond. De achterklep van de auto werd opengebroken en uit de koffer werden twee rode pylonen weggenomen. Ook de afsluitdop van de benzinetank werd meegenomen. De politie heeft geen nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. Wel is de vermoedelijke dader van de mishandeling, een 39-jarige Staphorster, opgepakt.

Tynaarlo geeft goedmakertje

ZUIDLAREN - Inwoners van de Drentse gemeente Tynaarlo die te laat antwoord krijgen op een brief die zij aan B en W of aan de gemeenteraad hebben gestuurd, krijgen in het vervolg een boekenbon cadeau. De gemeenteraad besloot dit bij de behandeling van de begroting. Men hoopt dat er op deze manier alerter wordt gereageerd op brieven van burgers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.