+ Meer informatie

Explosie in Duits munitiebedrijf eist zeker één leven

1 minuut leestijd

BERLIJN (AP) - Bij twee explosies op het terrein van een munitievernietigingsbedrijf in het Oost-Duitse Lübben is gistermiddag een 26-jarige medewerker om het leven gekomen. Drie andere medewerkers raakten vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De oorzaak van de explosies, die zich vlak na elkaar voordeden, is nog onbekend. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Brandenburg was een van de explosies zo heftig dat stukken puin over een gebied van 1 hectare verspreid terechtkwamen. Deelstaatpremier Matthias Platzeck zei dat munitie kennelijk in brand is gevlogen en geëxplodeerd. De vermiste medewerkers liggen mogelijk onder puin bedolven. Reddingswerkers hebben menselijke resten gevonden.

Het munitiebedrijf Spreewerk in Lübben vernietigt munitie en vuurwerk. In de communistische tijd van Oost-Duitsland produceerde het kleine wapens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.