+ Meer informatie

Schelpen

1 minuut leestijd

In de verte wordt geschoten. Jagers knallen ganzen uit de lucht, 't Is rond het vriespunt. Op de grens van water en lucht ontstaat ijs. Ik loop wat langs het water en ben bijna aan het eind van een dammetje. Hé, wat Ugt daar op de grond? Een dode kolgans. Als ik stUsta, vliegt uit het riet een soortgenoot de lucht in. Het is waarschijnlijk de treurende levenspartner van die dode gans. Sommige vogels blijven elkaar hun leven lang trouw! De vogel aan mijn voeten is bedekt met ijs, dat nu smelt in de eerste zonnestralen. Is het beest geschoten of een natuurlijke dood gestorven? Ik weet het niet. Wat me opvalt zijn de druppels op zijn veren. Van dichtbij lijken het net kleine schelpen. Een kwartiertje loop ik rondjes om de gans, waarbij m'n camera af en toe een stukje veer meeneemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.