+ Meer informatie

Contract VAM en N-Holland over afvalverwerking

1 minuut leestijd

AMSTERDAM De NV ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland en de NV VAM hebben deze week een contract afgesloten voor de verwerking van 45.000 ton organisch afval uit de provincie Noord-Holland. De overeenkomst loopt van 1 november 1990 tot 1 november 1991. Dit heeft de provincie Noord-Holland gisteren bekendgemaakt.

Het afval zal per trein naar Wijster in Drenthe worden vervoerd en daar worden gecomposteerd. Composteren van organisch afval past binnen het afvalstoffenbeleid van de provincie Drenthe, aldus Noord-Holland. Tot nu toe werd het organische afval gecomposteerd bij het bedrijf Rutte in Halfweg.

Omdat niet zeker is of de stank die dit veroorzaakt binnen de toegestane normen blijft, is besloten dat Rutte de afgesproken hoeveelheid afval (70.000 ton) over een langere periode zal verwerken. Het overschot aan organisch afval wordt nu dus in Wijster gecomposteerd.

Noord-Holland kampt met een tekort aan verwerkingscapaciteit door de sluiting van de vuilverbrandingsinstallatie van Zaandam en Alkmaar eerder dit jaar. Het afvaloverschot wordt momenteel op verschillende manieren weggewerkt. Een deel wordt gestort op de stortplaats Lelystad, de Nauernasche Polder en bij het Regionaal Afvalverwerkingsbedrijf Zuidoost Brabant (Razob) in Brabant. Verder vindt verbranding plaats bij het AVI in AmsterdamNoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.