+ Meer informatie

Tuijnman maant loodsen tot kalmte

1 minuut leestijd

EN HAAG — Minister Tuijn, man van Verlceer en Waterstaat : heeft in een brief aan het bestuur van „De Nederlandse Loods" deze vereniging dringend geadviseerd om af He zien van een protestvergadering, r komende dinsdag, omdat die vergap dering de normale gang van zaken bij i' de loodsdienst enige tijd zou kunnen .verstoren. '^ De rijksloodsen zijn niet van plan om te voldoen aan het verzoek van mi-, .nister Tuijnman om de vergadering van dinsdag niet door te laten gaan. „Wij loodsen draaien allemaal onregelmatige diensten en we willen nu gebruik maken van ons recht op verga: dering", aldus algemeen voorzitter iKluwen van de Vereniging de Nederflandse loods. Volgens hem is er geen «sprake van een staking of een werkon'derbreking.

Zoals bekend protesteren de loodsen tegen het invoeren van nieuwe walradarsystemen om het scheepvaartverkeer te begeleiden. Ze vrezen, dat de verantwoordelijke positie van de loodsen hierdoor de komende jaren zal worden aangetast.

Hoewel er volgens Tuijnman geen aanleiding is voor protestvergaderingen, laat hij het oordeel daarover „natuurlijk" aan de loodsen over. Tuijnman vindt echter, dat dergelijke vergaderingen het werk niet mogen schaden en de naam van de Rotterdamse haven niet in diskrediet mogen brengen. ,,Dat kunnen we er in deze tijd niet bij hebben", aldus de bewindsman.

Volgens Tuijnman dient bij de innovatie van de verkeersbegeleiding in Rotterdam ieders verantwoordelijkr heid voor een veilige en een vlotte gang van zaken tot zijn recht te konJen. De minister stelt dat hierover al veel overleg is geweest en schrijft, dat hierover nog veel overleg zal volgen. AMSTERDAM Morgen hoopt prins Maurits zijn dertiende verjaardag te vieren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.