+ Meer informatie

Philips heeft „geweldige toekomst"

2 minuten leestijd

Hoewel er uit het verslag dat lilips thans over boekjaar 1980 Bsenteert en de daarbij gegeven ïlichting een gezond optimisme orklinkt, zal dat pas over een ntal jaren in zichtbare resulta1 tot uiting kunnen komen. Vij hebben een geweldige toemst, omdat wij werken op geildige markten met geweldige odukten" zo karakteriseerde pman Rodenburg kernachtig de jdige positie van het concern, aar door de thans onder hann zijnde ingrijpende herstrucreringen in vooral West-EurozuUen de hierbij optredende •are kosten de resultaten voor)ig blijven drukken. In 1981 iliswaar weer een omzetstijging aar een winstherstel zit er naar rwachting nog niet in. Wat het „geweldige" van het lilipsprodukten betreft zijn dat tl aantal systemen en artikelen larvoor het concern met een ieke vinding en toepassing or het wereldforum is getreden. ) de eerste plaats de entourage tid het videoverschijnsel waaror nu een geheel nieuw tijdvak it ongekende mogelijkheden is gonnen. Philips heeft hier de JP beeldplaatspeler op het laraftastingsysteem ontwikkeld welks concept ook de grote Janse ondernemingen Pioneer en iny zijn ingehaakt. Dit jaar irdt hiermede in Engeland voor iropa de verkoop begonnen. Sterk verwant daarmede is het „compact Disc" systeem. Grammofoonplaten niet met aid maar eveneens een laseraf;ting. Verder zijn er de vorig ir met de verkoop gestarte ViO-2000 (cassetterecorder) die ;h voor een zeer snel groeiende, arkt geplaatst ziet. Tenslotte, 1 er enkele van de meest marrite produkten te noemen, is er n nog de geheel nieuwe „SL" mp voor verlichting die slechts n kwart van de energie van een issieke gloeilamp gebruikt, enveel lichtvermogen heeft en :h ook een aanzienlijk langere ^ensduur. Ook daarmede be)ft Philips gezien de enorme belgstelling de markt te kunnen ro veren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.