+ Meer informatie

Scholierenverkiezingen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Ruim driehonderdduizend scholieren aan bijna 900 scholen in het voortgezet onderwijs zullen in de week van 18 tot 23 mei deelnemen aan de scholierenverkiezingen, die worden georganiseerd door de onderwijsbladen Blikopener, Reflector en Antenne.

De scholieren zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen, tot en met 15 jaar, 16 en 17 jaar en 18 jaar en ouder. Ook wordt een onderscheid aangebracht in beroepsonderwijs en algemeen vormend onderwijs. De scholieren kunnen stemmen op de politieke partijen, die nu in de Tweede kamer vertegenwoordigd zijn. Verder kunnen zij op het stembiljet kenbaar maken wie zij het liefst als ministerpresident willen.

De telling van de stemmen gebeurt onder toezicht van de voorzitter van de kiesraad, drs. H. M. Franssen. De uitslag van de scholierenverkiézingen zal in de loop van maandag 25 mei bekend worden gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.