+ Meer informatie

Ambtenaren lopen weg uit overleg met min. Wiegel

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De vijf centrales van overheidspersoneel hebben woensdag het overleg met minister Wiegel (Binnenlandse zaleen) over de aanpassing van de ambtenarensalarissen per 1 juli afgebroken.

De centrales gaan niet akkoord met het besluit van Wiegel om de nacalculatie van het overheidspersoneel te vervangen door een loonsverhoging van 0,5 procent. De nacalculatie is een salarisaanpassing achteraf aan de loonontwikkeling in het bedrijfsleven.

De centrales willen dat de nacalculatie, die volgens hen vermoedelijk hoger zal uitvallen dan 0,5 procent, geheel in de ^ambtenarensalarissen wordt verwerkt. Pas dan wordt voldaan aan het beginsel van gelijke koopkrachtontwikkeling voor ambtenaren en werknemers in het bedrijfsleven, zo vinden zij.

Het overheidspersoneel krijgt per 1 juli de volledige prijscompensatie van 3,2 procent. De koopkrachtdaling die optreedt bij werknemers in het particuliere bedrijfsleven ten gevolge van de stijging van de AOW- en de WW-premie (bij elkaar 1,5 procent) wordt op de ambtenarensalarissen eveneens toegepast in de vorm van een aftrekpost. Het overheidspersoneel wordt verder voor de laatste maal gekort in het kader van de operatie Bestek'81: een korting die loopt van 0,3 tot 0,7 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.